• Snelle levertijd
  • 100% maatwerk
  • Altijd Topdeals!

Bel 0413 - 820 290

Webshop Keurmerk Winkelwagen

Onderhoud


Om uw laminaat of PVC - Vinyl vloer te beschermen, neem de volgende voorzorgen in acht:

- Vermijd dat vuil, zand, grind en andere stoffen zoals olie of asfalt op uw vloer terechtkomen door tapijten en deurmatten met een kwaliteitsvinylrug bij de voor- en achterdeur te gebruiken;

- Gebruik vloerbeschermers en meubelpoten/-wielen met een groot grondvlak om de druk van zware voorwerpen te beperken;

- Zorg het hele jaar door voor een normale luchtvochtigheidsgraad van 40 - 60 % binnenshuis, om de natuurlijke uitzetting en inkrimping van het hout te beperken;

- Vermijd insnijdingen en inkepingen van scherpe voorwerpen in uw vloerbekleding. Voor stoelen op wieltjes kunt u het beste zachtrubberen wieltjes gebruiken;

- Het oppervlak van uw nieuwe laminaat of PVC - Vinyl vloer is bijzonder duurzaam en slijtvast waardoor het geen verdere behandeling vereist. Schuren, vernissen, polieren of boenen met was is dus niet meer nodig;
 
Reinigen

De eerste schoonmaakbeurt:
Verwijder vuil en stof met een zachte borstel of een stofzuiger met zachte parketborstel. Reinig de vloer met een droog stofdoekje. Vervang het stofdoekje en reinig nogmaals. Verwijder eventueel overblijvend hardnekkig vuil met een daartoe voorziene laminaatreiniger. Vervang het stofdoekje door een licht vochtig doekje of lichtvochtige dweil en reinig nogmaals. Herhaal eventueel de licht vochtige reiniging. Dagelijks gebruik: droog reinigen.

Gebruik een stofzuiger met zachte parketborstel of gebruik droge elektrostatische stofdoekjes die vuil, stof en haar als een magneet aantrekken. Beweeg de vloerreiniger in de lengterichting van de panelen, in overlappende zigzagbeweging en in lange halen over de vloer. Intensief gebruik: lichtvochtig reinigen.

Vochtig reinigen wordt afgeraden omdat het uw vloer onherroepelijk kan schaden. U kunt uw laminaat of PVC - Vinyl vloer reinigen met een goed uitgewrongen dweil. Ga zonder kracht te gebruiken en in een vloeiende zigzagbeweging over de vloer, in de lengterichting van de panelen. Maak het oppervlak grondig droog met een schone doek. Vlekken veroorzaakt door normaal gebruik, strepen van schoenzolen, kleurpotloden en ander vuil kunnen gemakkelijk verwijderd worden zonder enig spoor na te laten.

Wat te doen bij...

- Rubbervegen, schaaf- of schampvlekken van schoenhielen, straatvuil, kleurpotloden, waskrijtjes:
gebruik een stofdoekje.

- Fruit, bessen, melk, bier, wijn, thee, limonade:
onmiddellijk opvegen met een absorberend doekje - of met een lichtvochtige dweil indien al ingedroogd - en vervolgens droogwrijven.

- Bloed, urine:
verwijder onmiddellijk met een licht vochtige doek/dweil en veeg het overgebleven vuil op met een geschikte laminaatreiniger.

- Nagellak, schoenpoets, vernis, inkt, make-up, viltstift:
verwijder met een weinig acetone op een schone doek en enkel op de vlek zelf; hou de te volgen veiligheidsmaatregelen van het product in acht. Gebruik geen vettige chemische reinigers zoals ondermeer white spirit.

- Chocolade, vet, olie:
verwijder met een geschikte laminaatreiniger.

Terug naar home

Stefan

Marcel & Stefan

Bel me terug Contact
GRATIS STALEN

Vraag gratis laminaat stalen
op en overtuig jezelf.
A-kwaliteit stoffen voor super
scherpe prijzen.

Vraag nu je gratis stalen aan!